„Jei susidarys situacija, kurios tarptautinė bendruomenė negalės toleruoti, pavyzdžiui, bet koks didelio masto išpuolis prieš civilius gyventojus, žudynės ar rimtas karo įstatymų pažeidimas, mums gali būti sunku apsiriboti vien tik humanitarine ar finansine parama“, – sakė Yoon.

Pažymėtina, kad tai pirmas kartas nuo karo pradžios, kai Seulas užsiminė apie galimybę tiekti Ukrainai ginklus.

„Pagrindinė JAV sąjungininkė ir svarbi artilerijos amunicijos gamintoja Pietų Korėja iki šiol vengė supykdyti Rusiją dėl ten veikiančių įmonių ir Maskvos įtakos Šiaurės Korėjai, nepaisant didėjančio Vakarų šalių spaudimo dėl ginklų tiekimo“, – pažymi „Reuters“.

Prezidentas Yoon taip pat sakė, kad jo vyriausybė ieško būdų, kaip padėti atstatyti Ukrainą, panašiai kaip Pietų Korėja gavo tarptautinės pagalbos per 1950-1953 metų Korėjos karą.

„Tikiu, kad paramos apimtis nebus ribojama, siekiant apginti ir atkurti šalį, į kurią buvo neteisėtai įsiveržta tiek pagal tarptautinę, tiek pagal vidaus teisę, – sakė Yoon. – Tačiau, atsižvelgdami į mūsų santykius su kare dalyvaujančiomis šalimis ir įvykius mūšio lauke, imsimės tinkamiausių priemonių“.

Kitą savaitę Yoon vyks oficialaus vizito į JAV, kur bus minimos 70-osios aljanso su Jungtinėmis Valstijomis metinės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją