Anot liudininkų pranešimų socialiniuose tinkluose, smarkiai nukentėjo ir Sirijos šiaurės vakarinė dalis. Turkijos duomenimis, abiejose šalyse žuvo mažiausiai 170 žmonių. Turkijoje žuvusiųjų yra 76, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Anadolu“, remdamasi kovos su katastrofomis tarnyba „Afad“. 440 asmenys buvo sužeisti. Sirijoje esą žuvo mažiausiai 99 žmonės.

Pasak vidaus reikalų ministro Süleymano Soylu, Turkijoje nukentėjo kelios provincijos šalies pietryčiuose. Sutelkti gelbėtojai iš visos šalies. Paskelbtas 4 pavojaus lygis ir paprašyta tarptautinės pagalbos. Registruoti iš viso 22 iš dalies stiprūs pakartotiniai požeminiai smūgiai. Turkijos pietryčiuose šiuo metu yra labai šalta, kai kur prisnigę.

Turkijos prezidentas Recepas Tayypas Erdoganas tviteryje rašė: „Tikimės šią katastrofą išgyventi greitai ir su kuo mažesniais nuostoliais“.

Žemės drebėjimas buvo juntamas ir Libane ir Kipre. Libano Beiruto ir Tripolio miestuose žmonės, baimindamiesi savo namų griūties, išbėgo į lauką, pasakojo liudininkai. Stichijos mastas kol kas nenuspėjamas.

Turkija vis kenčia nuo smarkių žemės drebėjimų. 2020 metų spalį Izmire žuvo daugiau kaip 100 žmonių. 1999-aisiais Turkiją supurtė viena didžiausių gamtos katastrofų istorijoje. 7,4 balo stiprumo žemės drebėjimas pramoninio Izmito miesto regione pražudė daugiau kaip 17 000 žmonių. Didžiausio Turkijos Stambulo miesto, anot ekspertų, netolimoje ateityje taip pat laukia smarkus žemės drebėjimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją