Ugnies kamuolys susidarė šeštadienį vakare, užsidegus virš lankytojų barstytiems spalvotiems milteliams.

Kaip rodo preliminari informacija, šis sprogimas ir gaisras ... buvo sukeltas purškiamų miltelių. Tai galėjo įvykti dėl scenos prožektorių karščio“, – nurodė Naujojo Taibėjaus ugniagesių departamentas.

Per sprogimą sužeistų žmonių skaičius išaugo daugiau kaip dvigubai, kai pareigūnai pradėjo rinkti informaciją apie nukentėjusiuosius, kurie patys nuvyko į ligonines ar buvo nuvežti draugų.

Filmuotoje medžiagoje, kuri buvo paskelbta dienraščio „Apple Daily“ interneto svetainėje, matyti pagal muziką šokanti minia ir virš jos barstytų miltelių debesis, kuris staiga virto liepsnų pragaru.

Siaubo apimti žmonės šaukdami puolė bėgti. Kai kurie jų vilkėjo tik maudymosi kostiumėlius ir buvo padengti spalvotais milteliais.

Greitosios pagalbos automobiliams buvo sunku pasiekti nelaimės vietą. Iš pradžių oficialūs duomenys atspindėjo tik tų žmonių, kuriuos į ligonines nuvežė greitosios pagalbos medikai, skaičių.

Nukentėjusiuosius draugai skubėdami nešė ant guminių žiedų ir pripučiamų valčių.

Praeiviai iš butelių pylė vandenį ant apdegusios sužeistųjų odos. Reporteriai įvykio vietoje matė nuo scenos vedančius kruvinus žmonių pėdsakus.

Ugnis buvo greit užgesinta, nurodė pareigūnai.

Maždaug 1 000 žiūrovų buvo renginyje „Color Play Asia“ vandens parke „Formosa Fun Coast“ visai netoli Taibėjaus, nurodė pareigūnai.

Naujojo Taibėjaus administracijos sveikatos apsaugos biuro vadovo pavaduotojas Lee Lih-jongas sakė, kad nukentėjo 509 žmonės ir kad 188 iš jų buvo sužeisti rimtai.

Sunkiai sužeisti žmonės gydomi intensyviosios slaugos skyriuose 37-iose ligoninėse.

„Priežastis, dėl kurios nudegimai yra tokie sunkūs, buvo ta, kad, be odos nudegimų, taip pat buvo sužeidimų, kuriuos sukėlė kvėpavimo organų nudegimai dėl didelio įkvėptų spalvotų miltelių kiekio“, – sakė Lee Lih-jongas.

„Ateinančios 24 valandos bus kritinės sunkiai sužeistiems žmonėms“, – pridūrė jis.

Pasak jo, detalės apie aukų amžių dar neaiškios, bet visos jos „atrodė labai jaunos, dvidešimt kelerių ar net jaunesnės“.

Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad kai kurios aukos nudegė daugiau kaip 40 proc. kūno.

Policija nurodė, kad buvo sulaikyti renginio vadybininkas Lu Chung-chi ir dar keturi renginio darbuotojai.

„Liūdime ir apgailestaujame dėl šios nelaimės“, – sakė Naujojo Taibėjaus meras Ericas Chu, kuris nurodė, kad tai didžiausias per municipaliteto istoriją masinis sužeidimas.

„Nurodžiau tą parką tuojau pat uždaryti ir pradėti dėl jo kruopštų tyrimą“, – pridūrė E. Chu.