„Tarp taikiai ten buvusių tūkstančių žmonių du vyrai turėjo ginklų ir jais grasinamai mojavo. Jie abu buvo nukauti“, – nurodė amerikiečių pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo.

Pasak pareigūno, JAV kariuomenės Centrinio štabo viršininkas generolas Kennethas McKenzie sekmadienį per Dohoje įvykusį susitikimą su Talibano pareigūnais pasakė jiems nepulti oro uosto.

Tūkstančiai amerikiečių karių šeštadienį perėmė Afganistano pagrindinio tarptautinio oro uosto, esančio netoli Kabulo, saugumo kontrolę, kad sudarytų sąlygas evakuoti JAV pareigūnus.

Tuo metu daug afganistaniečių suplūdo prie oro uosto ir pasiekė kilimo taką, norėdami patekti į komercinius lėktuvus ir išskristi iš šalies.

Vaizdo įrašai rodo, kad šimtai žmonių bandė sutrukdyti pakilti vienam JAV kariniam lėktuvui. Buvo pranešimų, kad keli žmonės žuvo: buvo sutraiškyti ar nukrito nuo jau pakilusio lėktuvo.

Televizija „al Jazeera“ citavo vieną JAV kariškių atstovą, sakiusį, kad per chaosą Kabulo oro uoste žuvo iš viso septyni žmonės. Kai kurie jų užsimušė nukritę nuo pakilusio karinio transporto lėktuvo.

Vėliau Pentagono atstovas Johnas Kirby nurodė, kad visi kariniai ir civiliniai skrydžiai Kabulo oro uoste buvo sustabdyti dėl kilimo ir tūpimo takus užplūdusių civilių.

„JAV karinės pajėgos dirba ten kartu su Turkijos ir kitais tarptautiniais kariais, kad pašalintų žmones iš tos vietos. Nežinome, kiek tai užtruks“, – kalbėjo jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)