Čekijos prezidentas P. Pavelas šią savaitę pareiškė, kad paramos Ukrainai, kovojančiai su Rusijos agresija, galimybės neturėtų būti ribojamos. Taip jis sureagavo į kiek anksčiau Prancūzijos prezidento išsakytą nuomonę, kad Vakarų šalys galėtų svarstyti galimybę siųsti savo karius į Ukrainą.

Nors tos kalbos kol kas nėra labai apčiuopiamos, vien tokia idėja sulaukė piktos Maskvos reakcijos. Kremlius pareiškė, kad Vakarai, svarstydami idėją siųsti karius į Ukrainą, žaidžia su ugnimi.

Tačiau, panašu, P. Pavelo tokios Rusijos reakcijos neišgąsdino. Šią savaitę jis paragino Ukrainos partnerius išplėsti pagalbos Ukrainai formas, įskaitant užsienio karių buvimą Ukrainoje. Tiesa, jis pažymėjo, kad kalbama ne apie kovinių dalinių siuntimą, o apie įvairias pagalbos formas ir nekovinį dalyvavimą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)