Pirmadienį, kovo 21 dieną, svetainėje „YouTube“ buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotos paskutinės skrydžių bendrovės „FlyDubai“ lėktuvo „Boeing 737-800“ skrydžio sekundės. Lėktuvas sudužo Rostovo prie Dono oro uoste.

Vaizdo įraše matoma, kaip lėktuvas nosimi neria žemyn, o tada rėžiasi į žemę ir sprogsta.

DELFI primena, kad Rusijos pietiniame regione tyrėjai sekmadienį ėmėsi tirti, kodėl įvyko oro bendrovės „Flydubai“ keleivinio lainerio katastrofa, nusinešusi visų 62 jame buvusių žmonių gyvybes, gelbėtojams baigus operaciją nelaimės vietoje.

Lėktuvas „Boeing 737“, skridęs iš Dubajaus į Rusijos pietinį miestą Rostovą prie Dono, sudužo ir užsiliepsnojo šeštadienį paryčiais, nepataikęs nutūpti ant tako esant nepalankioms meteorologinėms sąlygoms.

Kaip pranešama, laineris mėgino nutūpti iš antrojo karto po to, kai kelias valandas skraidė ratu aplink oro uostą. Tyrėjai patvirtino, kad per katastrofą žuvo visi 55 keleiviai ir septyni įgulos nariai. Aukos buvo devynių šalių piliečiai; iš jų 45 buvo Rusijos piliečiai.

Katastrofa įvyko tuo metu, kai galiojo perspėjimas dėl smarkaus vėjo. Tuo metu taip pat smarkiai lijo.

Rostovo srities pareigūnai sekmadienį sakė, kad darbininkai baigė valyti oro uosto taką nuo nuolaužų, kurios, pasak tyrėjų, buvo pažirusios iki 1,5 km nuo sudužimo vietos. Skrydžiai iš Rostovo prie Dono oro uosto buvo atnaujinti pirmadienį apie 6 val. 30 min. Grinvičo (8 val. 30 min. Lietuvos) laiku, bet skrydžiai į tą 1 mln. gyventojų turintį miestą buvo atidėti arba atšaukti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (210)