Charkivo regiono karinės administracijos vadovas Olehas Syniehubovas tai pranešė per spaudos konferenciją.

„Dabar atliekame visus būtinus tyrimus, kad nustatytume kilmės šalį. Iš anksto pasakysiu, kad nuo šių raketų buvo ištrinti žymenys. Tačiau mes matome, kad gamybos šalis, taip sakant, nėra Rusijos Federacija. Kai turėsime tikslesnės informacijos iš Generalinio štabo, iš mūsų žvalgybos, nedelsdami apie tai pranešime“, – sakė O. Syniehubovas.

Kaip pranešė „Ukrinform“, Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos koordinatorius Johnas Kirby ketvirtadienį pareiškė, kad per naujausias atakas prieš Ukrainą Rusija panaudojo bent kelias iš Šiaurės Korėjos gautas balistines raketas, taip siekdama apeiti tarptautines sankcijas.

Britų žvalgyba: sausumos mūšiai praktiška nekeičia fronto linijos Ukrainoje


Mūšiai Ukrainoje, britų žvalgybos vertinimu, ir toliau praktiškai nekeičia fronto linijos, nors rusams vietomis pavyko pasiekti nedidelės pažangos. „Pastarąją savaitę sausumos mūšius ženklino arba statiška fronto linija, arba laipsniški, lokalūs Rusijos pasistūmėjimai svarbiose fronto atkarpose“, – penktadienį pranešė britų Gynybos ministerija.

Šiaurės rytuose Rusijos daliniai netoli Kupjansko tęsė „didelį, tačiau nesėkmingą puolimą“, rašė britai tinkle X. Rytų Ukrainos Donecko srities šiaurėje Ukraina, nepaisant nedidelių rusų atakų aplink Bachmutą, fronto liniją išlaikė.

Dėl Avdijivkos miesto toliau verda nuožmūs mūšiai. Tuo tarpu Marjinkos miestelyje rusai įtvirtino savo gruodžio pabaigoje pasiektus laimėjimus, sakoma ministerijos Londone pranešime. Labai tikėtina, kad Rusijos oro desantininkai pasiekė minimalią pažangą dar kartą mėgindami atkirsti Ukrainos placdarmą prie Dnipro upės.

Ukraina jau beveik dvejus metus ginasi nuo Rusijos agresijos. Britų gynybos ministerija nuo tada reguliariai skelbia informaciją apie karo eigą. Maskva kaltina Londoną dezinformacija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją