Nacionalinis pasipriešinimo frontas (NRF), vienijantis Talibanui besipriešinančius kovotojus ir buvusias Afganistano saugumo pajėgas, vėlai sekmadienį paskelbė siūlantis „Talibanui sustabdyti savo karines operacijas Pandžšyre... ir atitraukti savo pajėgas“.

Mainais NRF lyderiai žada įsakyti savo pajėgoms „susilaikyti nuo karinių veiksmų“.

Vėlai sekmadienį paskelbtoje atskiroje tviterio žinutėje NRF pranešė, kad per naujausias kovas žuvo atstovas Fahimas Dashty – garsus Afganistano žurnalistas – ir generolas Abdul Wudodas Zara.

Talibanas rugpjūčio 15 dieną užbaigė stulbinamą dviejų savaičių puolimą visame Afganistane, be jokios kovos užimdamas sostinę Kabulą.

Tačiau Afganistano armijos likučiai pasitraukė į Pandžšyro slėnį ir suformavo NRF.

Talibanas vėlai sekmadienį pareiškė užėmęs beveik visą slėnį, bet NRF palankioje socialinėje žiniasklaidoje tai neigiama ir sakoma, kad pasipriešinimo kovotojai atsitraukė į aukštumas.

Pandžšyro kovotojai dešimtmetį priešinosi Sovietų kariams ir 1996–2001 metais valdžiusiam pirmajam Talibano režimui.

NRF vadovauja Ahmadas Massoudas – legendinio partizanų vado Ahmado Shaho Massoudo sūnus. Prie jo yra prisidėjęs buvęs viceprezidentas, įnirtingas Talibano kritikas Amrullah Salehas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)