„Mes kuriam laikui uždarysime Chamano perėją“, – Islamabade sakė vidaus reikalų ministras Sheikhas Rashidas Ahmedas, nenurodydamas, kiek laiko bus uždaryta siena.

Chamano pasienio perėja jungia Pakistano pietvakarinę Beludžistano provinciją su Spin Boldaku Afganistano Kandaharo provincijoje, Talibano gimtinėje ir tvirtovėje.

Nuo praėjusio mėnesio, kai Talibanas vėl užkariavo Afganistaną, tūkstančiai pabėgėlių kerta sieną per Chamaną.

Pasak pareigūnų ir teisių gynėjų, dar tūkstančiai žmonių desperatiškai laukia Veš Mandi mieste Afganistano pusėje, kad galėtų patekti į Pakistaną.

Pakistanas, kuriame jau gyvena 2,7 mln. afganų pabėgėlių, bėgusių iš tėvynės nuo pat aštuntojo dešimtmečio, teigė, kad negali sau leisti dar vieno antplūdžio, motyvuodamas ekonominiais ir socialiniais sunkumais.

Vyriausybės departamento, atsakingo už pabėgėlius, pareigūnas praėjusią savaitę naujienų agentūrai dpa sakė, kad sausumos keliais į Pakistaną gali atvykti mažiausiai 800 tūkst. naujų pabėgėlių.

Per visą 2 500 kilometrų ilgio sieną tarp Pakistano ir Afganistano yra keliolika perėjimo punktų.

Torkhamas, antrasis pagal svarbą sienos perėjimo punktas, jungiantis šiaurės vakarų Pešavaro miestą su Nangarharu Afganistane, jau uždarytas.

Torkhame nėra pabėgėlių antplūdžio, sakė vidaus reikalų ministras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)