„Gramų“, – rinktinę „Žydrojo žiburėlio“ publiką iš koto tiesiog išverčia Ukrainos komikas.

Tai – pirmosios 2014-ųjų minutės „Rossiya 1” kanalo eteryje, kai juokeliai apie karą, derybas ir prakalbėti galinčio priešo „liežuvio“ grobimą kai kam dar atrodo tinkami. Nors Kyjive jau daugiau nei mėnesį vyksta Euromaidano mitingas, reikalaujantis pakeisti prorusišką Ukrainos valdžią. O maždaug po tiek pat laiko Rusija pradeda savo invaziją į Krymą ir Donbasą.

Lygiai prieš dešimtmetį nufilmuotas ir rodytas 2014-ųjų „Žydrasis žiburėlis“ – paskutinis, kuriame savo charizmą visai Rusijai spinduliavo M. Galkino familiariai „Vova“ vadintas V. Zelenskis.

Iki tol į panašaus tipo renginius kviestas ne vieną sykį, daugiau kaip vedėjas ar linksmintojas Rusijos televizijos laidose jis nebepasirodė niekada, o tais pačiais metais Maskvoje nufilmuotame vaizdo klipe jau taikliai juokavo apie realius politinius įvykius ir išaugusią įtampą tarp Maskvos ir Kyjivo.

Neprireikė nė 10 metų, kol iš „Žydrojo žiburėlio“ prapuolė etatinis jo vedėjas, „užsienio agentu“ Rusijoje jau kurį laiką paskelbtas M. Galkinas. O dabar iš televizijos ir radijo eterio tyliai dingsta ir muzika, daliai rusų keldavusi nuotaiką ar sentimentus prie naujametinės baltos mišrainės šaukšto ir „baltos“ taurelės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)