Piliečių koalicijos lyderis D. Tuskas, vos pristatęs ir sulaukęs palaikymo savo vyriausybės kabinetui, į kurį įeina keturių partijų atstovai, trečiadienį vyksta į Briuselį. Tai – pirmasis jo užsienio vizitas, kaip naujojo Lenkijos premjero. Briuselyje 14-15 dienomis vyksta ES viršūnių susitikimas kur, be kita ko, bus sprendžiamos Ukrainos narystės ES perspektyvos bei pagalbos paketas jai. 

D. Tuskas antradienį pranešė, kad iš karto po susitikimo Briuselyje vyks į Taliną, kur susitiks su Lietuvos, Latvijos ir Estijos ministrais pirmininkais.

Delfi kalbinti Lietuvos ir Lenkijos politikos apžvalgininkai teigė, kad tai – geras ženklas Baltijos šalims, parodantis, kad Varšuva santykius su kaimynėmis laiko prioritetu. Pasak jų, tokį pasirinkimą diktuoja ir esanti geopolitinė padėtis – Rusijos agresija. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)