„Ukraina turi tapti NATO nare ir taps – kai tik tai leis sąlygos“, – vokiečių žiniasklaidai sakė Christophas Heusgenas. Tačiau jis atmetė galimybę priimti Ukrainą į NATO šioje karo fazėje. „Tai tiesiogiai įtrauktų Aljansą į karą, nes tada pagal Šiaurės Atlanto sutarties 5 straipsnį atsirastų kolektyvinės gynybos prievolė“, – aiškino jis.

Vis dėlto, anot Ch. Heusgeno, NATO viršūnių susitikime Vilniuje turi būti pasiųstas signalas, kad Ukraina priklauso NATO šeimai. Planuojama NATO ir Ukrainos taryba esą yra tinkama vieta aptarti vėlesnės Ukrainos visavertės narystės sąlygas.

Ch. Heusgenas per pokalbį su laikraščių „Rheinische Post" ir „General-Anzeiger“ žurnalistais, be to, buvo už tai, kad Ukrainai būtų skirtos visos karinės priemonės, kurių reikia šaliai gintis. „Labai tikiuosi, jog bus skirta planuojama parama JAV gamybos F-16 naikintuvais, kad Ukraina ir ore galėtų geriau gintis nuo Rusijos agresijos“, – teigė jis. F-16 naikintuvų turinti Vokietija esą galėtų padėti logistikos ir apmokymų srityje.

Komentuodamas galimas taikos derybas, Ch. Heusgenas sakė, kad derybos visuomet gerai, net jei yra tik kibirkštėlė vilties, kad žmonių kančios liausis. V. Putiną jis pavadino tarptautinės politikos „pariju“, kurio patikimumas visiškai žlugęs.
Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją