Incidentas įvyko Avenida das Americas gatvėje, besidriekiančioje tarp olimpinio parko ir miesto centro, apie vidurdienį rugpjūčio 4 d., netrukus po to, kai deglas su olimpine ugnimi buvo iškilmingai nuneštas olimpinio stadiono link, rašo „Guardian“.

Pasirodė prieštaringos informacijos dėl šio asmens tapatybės. „Associated Press“ citavo Rio de Žaneiro policijos pateikiamą informaciją ir teigė, kad šis vyras – tai vicekonsulas iš Rusijos konsulato. Tiesa, žiniasklaidoje jis įvardintas kaip brazilų teisininkas Marcosas Cesaras Feresas Braga.

Rusų naujienų agentūra ITAR-TASS savo ruožtu praneša, kad šiame incidente nedalyvavo Rusijos konsulato darbuotojai.

„Brazilijos spaudoje cirkuliuojanti informacija apie rusų diplomato nušautą brazilą per ginkluotą apiplėšimą neatspindi realybės“, - pareiškė Rusijos generalinis konsulas Rio de Žaneire Vladimiras Tokmakovas. Jo teigimu, Rusijos konsulato darbuotojai neturi nieko bendro su šiuo nutikimu.

Tiesa, V. Tokmakovas vis dėlto neatmetė galimybės, kad šiame incidente dalyvavęs asmuo galimai prisistatė diplomatu.

„Šios diplomatinės atstovybės darbuotojai neturi ginklų, taigi tai turėtų būti nesusipratimas. Visi Rusijos konsulato darbuotojai yra Rusijos piliečiai, turintys rusiškus vardus ir pavardes.“ – teigiama socialiniame tinkle „Twitter“ skelbiamame Rusijos konsulato pranešime.

Papildyta 12.08 val. Rusijos ambasada informaciją neigia

Rusijos ambasada sostinėje Brazilijoje paskelbė pranešimą, kad „joks Rusijos generalinio konsulato Rio de Žaneire atstovas nėra susijęs su mėginimu apiplėšti, pasibaigusiame įtariamojo žūtimi“.

Pranešime sakoma, kad visi konsulato diplomatiniai darbuotojai yra Rusijos piliečiai, „kurių vardai rusiški, o šiuo atveju taip nėra“. Žiniasklaidos pranešimuose paminėtas grumtynių dalyvio vardas buvo braziliškas.

„Tikriausiai įvyko nesusipratimas“, – pridūrė ambasada.

Rusijos vyriausybė taip pat pabrėžė, kad jos diplomatiniai atstovai neturi ginklų.

Vėliau brazilų internetinėje svetainėje pranešta, kad diplomatu prisistatęs asmuo – brazilas, turėjęs padirbtus asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus ir prisistatęs rusų diplomatu.

Kaip teigiama „Globo“ laikraštyje, vyro vairuojamas automobilis pateko į kamštį, automobilyje taip pat sėdėjo jo žmona ir dukra, kai prie automobilio priartėjo du motociklininkai. Vienas iš įtariamųjų išdaužė automobilio stiklą vairuotojo pusėje, manoma, kad tai buvo automobilis BMW X6.

Stiklą išdaužęs ginklu jis pareikalavo vairuotojo atiduoti laikrodį. Užpultasis nepabūgo, pagriebė užpuoliką, įvilko jį į automobilį, o tada nušovė užpuoliką jo paties ginklu. Kaip pranešama, antrasis užpuolikas motociklu iš įvykio vietos pasišalino. Kaip praneša „Sky News“, užpuolimą įvykdžiusio asmens kūnas gatvėje gulėjo penkias valandas, o policija jau pradėjo tyrimą dėl šio įvykio.

Nusikalstamumas – didžiausią nerimą į Olimpines žaidynes atvykusiems žmonėms kelianti problema. Keli sportininkai jau pranešė buvę apiplėšti. Dažnas piktadarių taikinys – brangūs automobiliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (256)