Vienas iš separatistų atstovų papasakojo, kad ukrainiečiams buvo perduotas situacijos sureguliavimo Donbase priemonių paketas. Atsakymą į pasiūlymus Ukrainos pusė žadėjusi duoti po pertraukos, bet tai, atrodo, neįvyko, praneša newsru.com.

Po derybų nė viena pusė nepadarė jokių pranešimų žiniasklaidai. Rusijos naujienų agentūra TASS, remdamasi anoniminiu šaltiniu, pranešė, kad suderintas ugnies nutraukimo ir sunkiosios ginkluotės atitraukimo planas. Pranešama, kad derybos bus pratęstos trečiadienį.

Anksčiau buvo planuota, kad posėdyje dalyvaus Rusijos prezidento padėjėjas Vladislavas Surkovas. Tačiau, „Interfakso“ duomenimis, jo susitikimo dalyvių sąraše nėra.

Minske sustiko antrasis Ukrainos prezidentas Leonidas Kučma, vadinamųjų DLR ir LLR atstovai Denisas Pušilinas ir Vladislavas Deinega, Rusijos pasiuntinys Ukrainoje Michailas Zurabovas ir ESBO specialusis atstovas Haidis Toljavinis.
Tokį patį dalyvių sąrašą paskelbė ir Baltarusijos naujienų agentūra BelTA.

Šalia rezidencijos, kur vyko derybos, buvo imtasi sustiprintų saugumo priemonių. Buvo planuota, kad posėdis prasidės 18 val. vietos laiku, tačiau dėl jis buvo nukeltas dėl Donbase rusų pradėto masinio Kramatorsko apšaudymo, praneša newsru.com.

Neigia pranešimus apie pasiektą paliaubų susitarimą

Vadinamosios Ukrainos kontaktinės grupės atstovai, antradienį susitikę Minske, paneigė žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, kad derybininkams pavyko pasiekti susitarimą dėl paliaubų Ukrainos rytuose.

Apie tokį susitarimą antradienį vakare pranešė Rusijos naujienų agentūra TASS.

TASS, cituodama neįvardytą šaltinį, pranešė, kad Rusijos, Ukrainos, separatistų ir Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) atstovai susitarė dėl paliaubų Rytų Ukrainoje, jų stebėsenos mechanizmo ir sunkiosios ginkluotės atitraukimo schemos.

Tačiau separatistų atstovas Denisas Pušilinas Rusijos naujienų televizijai „Rossija 24“ sakė, jog dar anksti kalbėti apie kokius nors susitarimus.

Kiek vėliau jis žurnalistams sakė, jog perdavė Ukrainos delegacijai pasiūlymus dėl „politinių ir karinių žingsnių“, turinčių deeskaluoti padėtį. Pasak D.Pušilino, derybos tęsis, kai Ukrainos pasiuntinys apsvarstys tuos pasiūlymus. Jis nenurodė, ar diskusijos bus pratęstos trečiadienį.

Kontaktinės grupės nariai susitiko prieš trečiadienį planuojamą Rusijos, Ukrainos, Prancūzijos ir Vokietijos vadovų susitikimą, kuriame bus mėginama susitarti dėl taikos plano, kuris leistų užbaigti kruviną konfliktą, nusinešusį jau daugiau nei 5 tūkst. žmonių gyvybių.

Kitas kontaktinės grupės šaltinis naujienų agentūrai „Reuters“ taip pat paneigė TASS pranešimą.

„Tas (pranešimas) neteisingas. Šiandien (antradienį) nepriimta jokių sprendimų“, – sakė jis.

Baltarusijos URM: kontaktinės grupės darbas bus atnaujintas trečiadienį

Baltarusijos užsienio reikalų ministerija patvirtino planus atnaujinti trečiadienį Minske kontaktinės grupės situacijai Ukrainos pietryčiuose sureguliuoti posėdį.

Tai naujienų agentūrai „RIA Novosti“ pranešė ministerijos Informacijos valdybos viršininko pavaduotoja Marija Vanšina.

„Iš tikrųjų, kontaktinės grupės posėdis šiandien planuojamas. Tikslus laikas kol kas nežinomas“, – sakė ji, pažymėdama, kad derybininkai ketina susirinkti komplekse „Dipservice Hall“, kur išvakarėse vyko derybos.

M. Vanšina pridūrė, jog tikslus derybų atnaujinimo laikas bus žinomas po 10 valandos Minsko laiku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (665)