A. Merkel ir 16 Vokietijos federalinių žemių premjerai sutarė pratęsti jau galiojančias karantino priemones iki balandžio 18 d. ir įvesti sugriežtintą karantiną balandžio 1–5 dienomis.

Tuo metu bus uždarytos beveik visos parduotuvės, o religinės apeigos persikels į internetą. Šeštadienį, balandžio 3 d., bus leidžiama atsidaryti tik maisto prekių parduotuvėms.

„Padėtis yra rimta. Atvejų skaičiai auga eksponentiškai, o ligoninių intensyvios terapijos skyriuose vėl užsipildo lovos“, – sakė A. Merkel, pateisindama griežtus apribojimus po 12 valandų trukusių derybų.

Derybos dėl karantino kelias valandas buvo įstrigusios, dėl svarstymų, ar leisti gyventojams atostogauti šalies viduje. Kai kurie regionų vadovai teigė, esą neprotinga leisti žmonėms skristi atostogų į Ispanijos Maljorkos salą, tačiau drausti atostogauti savo federalinės žemės viduje.

Vis dėlto, lyderiai sutarė „raginti visus piliečius susilaikyti nuo nebūtinų kelionių šalies viduje ir užsienyje, įskaitant ir Velykų atostogų metu“.

Didžiausioje Europos ekonomikoje buvo pradėta atšaukti apribojimus: vasario pabaigoje atidarytos mokyklos, o kovą leista atnaujinti kirpyklų ir kai kurių specializuotų parduotuvių veiklą. Tačiau Berlynas ir federalinės žemės buvo priverstos šią savaitę atšaukti atlaisvinimus, nes užsikrėtimo atvejų skaičius pradėjo augti eksponentiškai.

Pirmadienį pastarųjų 7 dienų naujų COVID-19 atvejų skaičius, tenkantis 100 tūkst. gyventojų, siekė 107,3. Pastarąją parą nustatyta daugiau nei 7 700 naujų ligos atvejų ir 50 mirčių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)