"Teismas išdavė orderį areštuoti Nasheedą ir (buvusį) gynybos ministrą", - sakė M.Nasheedo Maldyvų demokratų partijos aukšto rango figūra Adamas Gafooras.

Šias naujienas patvirtino ir dar vienas šaltinis partijoje, bet naujasis Maldyvų policijos viršininkas Abdulla Riyasas sakė, kad nieko apie tokį orderį nežino.

"Aš apie tai nieko nežinau", - sakė jis.

Tuo tarpu buvusio prezidento šeima pabėgo į Šri Lanką. "Jo žmona ir du vaikai atvyko ir praėjusį vakarą telefonu pasikalbėjo su prezidentu", - sakė Šri Lankos prezidento Mahindos Rajapaksos atstovas Bandula Jayasekera.

"Prezidentas Rajapaksa rūpinosi dėl pono Nasheedo ir jo šeimos saugumo", - pridūrė atstovas.

Maldyvų sostinėje Malėje vienas šeimos narys, kuris prašė jo pavardės neminėti, patvirtino šias naujienas ir sakė: "Jos yra Šri Lankoje ... Ten daug saugiau nei čia".

Meras: žlugo saugumas antrajame pagal dydį Maldyvų mieste

Antrame pagal dydį Maldyvų mieste Adus kilo neramumai
Antrojo pagal dydį Maldyvų miesto Adaus meras ketvirtadienį, po nakties, kai buvo puldinėjamos ir padeginėjamos policijos nuovados, paskelbė apie visišką įstatymo ir tvarkos "žlugimą".

"Nebesilaikoma išvis jokių įstatymo ir tvarkos. Tai visiškas žlugimas", - telefonu žurnalistams sakė meras Abdulla Sodigas.

Pasak jo, miesto gatvėse policijos nėra, o kariškiai iš netoliese esančios karinės bazės pirmiausia saugo Gano oro uostą - svarbų užsienio turistų, iš sostinės Malės keliaujančių į kurortines salas, atvykimo tašką.

Adus, kuriame gyvena 32 tūkst. gyventojų, yra antrasis pagal dydį Maldyvų miestas po sostinės.