„Nuo karo labiausiai sakosi pavargę tie, kas jo iš tiesų nė nematė“, – sako Ukrainos režisierius Jehvenas Titarenka. Vilniuje jis pristatė savo dokumentinį filmą „Rytų frontas“, kurį filmavo pats tiesiogiai dalyvaudamas kare nuo pat pirmos plataus masto invazijos dienos. Interviu Delfi jis tikino, kad tiek lietuviai, tiek kitų šalių gyventojai turi būti pasiruošę tam, kad vieną dieną į jų namus taip pat gali ateiti karas. Pasak vyro, „kai tai ateina į tavo namus, būna jau per vėlu“. 

35-erių ukrainietis J. Titarenka pirmą kartą į frontą išėjo dar 2014 metais. Vėliau jis sugrįžo į civilinį gyvenimą, bet sakosi visad žinojęs, kad Krymo aneksija ir dalies Donbaso okupacija – ne pabaiga. 
Antrą kartą į karą jis išėjo pirmą plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą dieną. Sako, kad šį kartą buvo jau lengviau, nes žinojo, kas jo laukia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)