Ši katastrofa yra skaudi žinia Kijevui, kuris siekia įsigyti pažangių F-16 naikintuvų, kad sustiprintų savo sovietinių laikų oro pajėgas ir galėtų toliau vykdyti kontrpuolimą.

„Reiškiame užuojautą aukų šeimoms. Tai skaudi ir neatitaisoma netektis visiems mums“, – pareiškė Ukrainos karinės oro pajėgos, pavadinusios avariją „siaubinga“.

Katastrofa įvyko šiauriniame Ukrainos Žytomyro regione, danguje susidūrė du mokomieji koviniai lėktuvai L-39. Vykdomas tyrimas.

Karinių oro pajėgų atstovas spaudai Jurijus Ignatas teigė, kad vienas iš žuvusių pilotų, Andrijus Pilščykovas, – su šaukiniu „Juice“, – buvo jaunas karininkas, pagarsėjęs „nepaprastomis žiniomis ir nepaprastais gabumais“.

„Majoras Andrijus Pilščykovas savo trumpą, bet labai ryškų gyvenimą paskyrė kovinei aviacijai, jis svajojo apie F-16 lėktuvus Ukrainos danguje, – rašė J. Ignatas jam atminti skirtoje žinutėje, paviešintoje socialinėje žiniasklaidoje. –Tu buvai daugiau nei draugas. Ilsėkis ramybėje, tiek daug dėl mūsų padarei.“

Generalinė prokuratūra „Telegram“ paskelbė iškėlusi baudžiamąją bylą dėl skrydžių taisyklių pažeidimo. Ikiteisminį tyrimą atlieka Valstybinis tyrimų biuras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)