V. Zalužnas spaudos konferencijoje kalbėjo ne tik apie išmoktas pamokas, bet ir apie naują mobilizaciją, kurios žūtbūt reikia Ukrainai. Nors jis nenorėjo vardinti konkrečių skaičių, kiek turės būti mobilizuota ukrainiečių kitais metais. Tai už jį anksčiau padarė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Jis tikino, kad šaliai reikia pusės milijono naujų karių. Šie kariai turėtų ne tik pakeisti jau žuvusius ir sužeistus kovotojus, tačiau taip pat sudaryti naujus dalinius, kurie paruošti į kovą galėtų stoti vėliau.
Tačiau tai nėra vienintelė sąlyga, galinti padėti Ukrainai atgauti iniciatyvą mūšio lauke. 
Ukrainos Politinių studijų centro „Penta“ politologas Volodymyras Fesenka Delfi teigė, kad Kyjivo pozicijas mūšio lauke galėtų sustiprinti Europos šalių pagalba. Su ja Ukrainos galimybes gintis, o vėliau ir pulti sieja ir karo ekspertas Egidijus Papečkys. Interviu Delfi jis nurodė, kad Europos šalys jau didina savo investicijas į gynybos pramonę, o pagalba Ukrainai tampa labiau sisteminė. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)