„Visas mūsų bendradarbiavimas – o jis yra labai reikšmingas, jokiu būdu nėra nukreiptas prieš trečiąsias šalis. To mums nereikia. Mes turime apsaugoti savo valstybes ir savo tautas“, – pareiškė A. Lukašenka, kurį cituoja valstybinė baltarusių naujienų agentūra „Belta“. “Mano vizito Baltarusijoje tikslas yra svarbių susitarimų valstybių vadovų lygiu įgyvendinimas ir tolesnis dvišalio karinio bendradarbiavimo stiprinimas“, – savo ruožtu, anot rusiško vertimo, pažymėjo Li Shangfu. Jis prieš tai lankėsi Maskvoje vykusioje saugumo konferencijoje.

Dėl karinio bendradarbiavimo buvo susitarta per A. Lukašenkos vizitą Kinijoje metų pradžioje. Užsienio nepripažįstamas prezidentas paskelbė apie karines pratybas su Kinija 2024 m.

A. Lukašenka pažymėjo, kad Baltarusija kariniu požiūriu pirmiausiai kliaunasi savo „draugėmis“ Rusija ir Kinija. Baltarusija ir Kinija esą laikosi vienos linijos, kai kalbama apie daugiapoliarinio pasaulio kūrimą. A. Lukašenka, kaip ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vis pasisako prieš JAV lyderiavimą.

Baltarusijoje dislokuota tūkstančiai rusų karių. A. Lukašenka leido šalimi naudotis ir rusams puolant Ukrainą. Kyjivas laiko Minską karo šalimi. Rusija neseniai Baltarusijoje dislokavo ir raketų „Iskander“, galinčių nešti branduolinį užtaisą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją