Apie tai pranešė Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“.

Šiaurės Korėja siekia gilinti diplomatinius ir ekonominius ryšius su Rusija tuo metu, kai jos politiniai santykiai su Kinija lieka atšalę“, – nurodė agentūra.

Šiaurės Korėjos teigiamu požiūriu į Rusijos kvietimą, skirtą Kim Jong Unui, kuris nebuvo išvykęs į jokią užsienio šalį nuo atėjimo į šalies lyderio postą 2011 metais, siekiama paraginti Kiniją užmegzti šiltesnius santykius su Pchenjanu, „Yonhap“ sakė vienas Pietų Korėjos diplomatas.

Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas gruodžio 19 d. patvirtino TASS, kad kvietimas į gegužę vyksiančias iškilmes buvo išsiųstas Kim Jong Unui. Vėliau prezidento patarėjas Jurijus Ušakovas sakė žurnalistams, kad Pchenjanas rodo pirmuosius ženklus, neva Šiaurės Korėjos lyderis ketina atvykti į Maskvą ir dalyvauti Pergalės dienai skirtuose renginiuose.

Minint 60-ąsias Rusijos pergalės Antrajame pasauliniame kare metines, ceremonijoje dalyvavo JAV, Japonijos, Prancūzijos, Vokietijos ir Kinijos lyderiai. Šįkart Jungtinių Valstijų vadovas Barackas Obama Kremliaus siųsto kvietimo nepriėmė.