Šis žmogus net neabejoja V. Putino veiksmų teisingumu“


„Po to, ką jis pasakė, vargu ar šis žmogus dar gali vadintis dievo vietininku žemėje“, – savo tinklalaidėje apžvelgdamas geopolitinę situaciją kalbėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo atsargos pulkininkas, karybos ekspertas Olegas Ždanovas.

Jis citavo plačiai nuskambėjusį popiežiaus Pranciškaus pasisakymus: „stipriausi yra tie, kurie mato situaciją, galvoja apie žmones ir turi drąsos iškelti baltą vėliavą ir derėtis“, „žodis „derėtis“ yra drąsus žodis. Kai matai, kad pralaimi, kad reikalai nesiklosto, reikia turėti drąsos derėtis“, „nesigėdykite derėtis, kol reikalai dar labiau nepablogėjo.“

„Šio žmogaus galvoje net nekyla mintis apie tai, jei Vladimiras Putinas nebūtų pradėjęs šio karo, nebūtų pasiuntęs rusų kariuomenės į Ukrainą, nebūtų viso šio kraujo praliejimo.


Šis žmogus net nebando abejoti V. Putino veiksmų teisingumu. Ypač, kai jis pripažįstamas karo nusikaltėliu, kai su juo niekas nebenori susitikti ir bendrauti. Dėl to, kad jis – karo nusikaltėlis, žudantis dešimtis, šimtus, tūkstančius žmonių. Mes dar pakraupsime nuo aukų skaičiaus, kuris bus paviešintas susumavus civilių gyventojų ir karių aukas“, – beveik milijoną prenumatorių turinčiame Youtube kanale kalbėjo O. Ždanovas.

Apie siūlymą derėtis kritiškai pasisakė daugelis Ukrainos politikų, vienas jų – apžvalgininkas bei analitikas, buvęs Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenko.

„Jei popiežius Pranciškus gyventų 1940 metais, jis tikriausiai siūlytų Didžiajai Britanijai pasiduoti, sudėti ginklus prieš Vokietiją ir derėtis su Hitleriu?

Iš tiesų atrodo keista, kad popiežius neragina ginti Ukrainos, nesmerkia Rusijos kaip agresorės, nužudžiusios dešimtis tūkstančių žmonių, neragina V. Putino liautis, o vietoj to ragina Ukrainą iškelti baltą vėliavą. Ar visi jo kardinolai laikosi tokios pat pozicijos?, – socialiniame tinkle „X“ rašė A. Geraščenko.

Pasigedo raginimo V. Putinui sustabdyti pradėtą karą


Nuo karo Ukrainoje pradžios kiekvieną dieną mūšių eigą ir geopolitinę padėtį apžvelgiantis atsargos pulkininkas O. Ždanovas teigė, kad popiežius Pranciškus pamynė Kristaus mokymą, ukrainiečiams siūlo tapti vergais.

„Baisiausia, kad šis žmogus, save vadinantis pontifiku, pamynė tai, už ką kentėjo ir ant kryžiaus numirė Kristus – teisingumą. Juk tai buvo pagrindinis Kristaus tikslas – pasiekti teisingumą, kad visi žmonės būtų lygūs, mylėtų vieni kitus, kaip ir įsakymas „Nežudyk“.

Olegas Ždanovas

Tačiau pontifikas nesiūlo V. Putinui išvesti kariuomenę ir nutraukti šį kraujo praliejimą, grobikišką karą. Jis siūlo mums, ukrainiečiams, visai tautai eiti į vergiją. Mozė 40 metų vedžiojo žydus po dykumą, kad išvengti vergijos, pabėgti nuo jos. O mums šis žmogus siūlo eiti į vergiją, tapti Rusijos federacijos vergais“, – popiežiaus pareiškimu stebėjosi atsargos pulkininkas O. Ždanovas.

Kaltina Vatikaną remiant fašizmą


Jis svarstė, kad tikėtis kitokios Vatikano reakcijos tarsi ir neverta bei siūlė prisiminti istorinius faktus. Pasak O. Ždanovo, Vatikanas be jokių skrupulų pasirašinėjo susitarimus su Hitleriu bei Musoliniu, visais fašizmo atstovais.

„O dabar Vatikanas siekia išugdyti naują Hitlerį,naują fašistą. Tiek mes, tiek ir Europa oficialiai pripažino terminą „rusiškasis fašizmas“, kurį dar vadiname „rašizmu“. O mums siūlo pasiduoti Rusijos fašistams su V. Putinu priešakyje.

Vladimiras Putinas

Labai gaila, kad tokią poziciją išsako tokias pareigas užimantis žmogus, net nenoriu jo vadinti pontifiku“, – reziumavo karybos ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas O. Ždanovas.

Vatikanas ėmė teisintis, tačiau Ukrainai siūloma derėtis


Kilus pasipiktinimui, Vatikano komunikacijos tarnybos vadovas Matteo Bruni pareiškė, kad popiežius Pranciškus neturėjo omenyje, jog Ukraina turėtų pasiduoti Rusijai.

„Vatican News“ išplatintame pranešime teigiama, jog katalikų bažnyčios vadovas popiežius Pranciškus pavartojo terminą „balta vėliava“, „norėdamas nurodyti karo veiksmų nutraukimą, paliaubas, pasiektas drąsiai derantis“.

Vatikano viešųjų ryšių tarnybos vadovas pakartojo pontifiko raginimą siekti „diplomatinio sprendimo, ieškant teisingos ir ilgalaikės taikos“ Ukrainoje. Rusijos užpultą šalį, Vatikano atstovo teigimu, Pranciškus visada vadino „kankine“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)