ISW analitikai teigia, kad Rusijos pajėgos susigrąžino iniciatyvą, puola ir pasiekia laimėjų, tačiau šie laimėjimai yra brangiai kainuojantys ir riboti. Vienas iš pavyzdžių – Avdijivkos užėmimas.

„Tikėtina, kad užimant Avdijivką žuvo daugiau Rusijos karių nei per visą Sovietų Sąjungos ir Afganistano karą“, – teigia analitikai.

Ukraina taip pat pastaruoju metu turėjo laimėjimų – ypač gera žinia buvo Rusijos lėktuvo A-50 numušimas, apie kurį pranešta šeštadienį. Taip pat analitikai išskiria ir Ukrainos smūgius Juodosios jūros laivynui. Taip pat ISW analitikai atkreipia dėmesį, kad Ukraina greitu metu įgaus pranašumą – šiais metais kare pasirodys F-16 naikintuvai.

Visgi nerimą kelia ne Rusijos karinis pranašumas, teigia ekspertai, o JAV pagalbos nutraukimas – vėluojantis finansavimas jau galėjo prisidėti prie Ukrainos nuostolių mūšio lauke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)