Apie tai praneša „RBC-Ukraina“, remdamasi Karo tyrimų institutu (ISW).

Rusijos tinklaraštininkai teigė, kad Rusijos kariai vykdė sausumos atakas į šiaurės rytus nuo Kupiansko, netoli Sinkovkos, į rytus nuo Petropavlovkos ir netoli Ivanovkos.

Ukrainos pajėgos esą kontratakavo netoli Sinkovkos.

Rusijos ir Ukrainos pajėgos dalyvavo poziciniuose mūšiuose į vakarus nuo Kremenos netoli Terno ir į pietus nuo Kremenos, netoli Dibrovos ir Serebriansko miško.

Gruodžio 20 d. Ukrainos karių grupės „Tavrika“ atstovas spaudai pulkininkas Oleksandras Štupunas sakė, kad per pastaruosius du mėnesius Rusijos pajėgos mūšiuose Donecko srityje neteko beveik 25 tūkst. karių ir kad 80 proc. šių nuostolių patirta Avdijivkos kryptimi.

O. Štupunas taip pat sakė, kad Rusijos kariuomenė dažnai iš degradavusių dalinių formuoja naujas kuopas, kurios vykdo atakas prie Avdijivkos, nors kai kurie gerai apmokyti ir aprūpinti daliniai toliau kovoja šioje teritorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)