Yama Siawashas žuvo netoli savo gyvenamosios vietos Afganistano sostinėje, sprogus prie jo automobilio pritvirtintai bombai, žurnalistams sakė policijos atstovas Ferdawsas Faramarzas.

Neseniai patarėju Afganistano centriniame banke įsidarbinęs Y. Siawashas anksčiau buvo įžymus politinių ir naujienų laidų vedėjas šalies didžiausioje privačioje televizijoje „Tolo News“.

Nė viena grupuotė neprisiėmė atsakomybės už ataką, tačiau daugelis žinomų veikėjų, įskaitant kai kuriuos žurnalistus, dvasininkus, politikus ir žmogaus teisių gynėjus, buvo nužudyti per tikslinius išpuolius Kabule ir kituose miestuose, šalyje intensyvėjant smurtui.

Y. Siawasho nužudymą nedelsdami pasmerkė afganų aukšto rango valdininkai.

„Atakos prieš žurnalistus tolygios atakoms prieš žodžio laisvę, o Y. Siawasho žūtis yra didelė netektis mūsų šaliai“, – savo pareiškime pažymėjo šalies taikos ir susitaikymo procesui vadovaujantis Abdullah Abdullah.

„Tai neatleistinas ir neužmirštinas nusikaltimas“, – pridūrė jis.

Prezidento Ashrafo Ghani atstovas Sediqas Sediqqi taip pat pasmerkė „vieno talentingiausių [televizijos] laidų vedėjų“ nužudymą Afganistane.

Pastaraisiais mėnesiais Afganistane vis dažniau liejasi kraujas, nors Talibanas ir Kabulo vyriausybė veda taikos derybas, siekdami užbaigti jau daugelį metų besitęsiantį konfliktą.