Kariniai analitikai teigia, kad Ukrainos kariuomenė pasistūmėjo 16–19 kilometrų dviejose pagrindinėse puolimo vietose Kyjivui mėginant pasiekti pietinę pakrantę ir nutraukti Rusijos tiekimo linijas.

Sausumos kare ukrainiečiai veržiasi į pietus dviem pagrindinėmis puolimo linijomis: per rytinį Staromajorskės kaimą Rusijos okupuoto Berdiansko uosto prie Azovo jūros link ir toliau į vakarus Rusijos okupuoto Melitopolio miesto, gyvybiškai svarbaus transporto mazgo netoli pakrantės, link.

Straipsnyje rašoma, kad „užimtos teritorijos dydis - 16–19 kilometrų abiem atakos vektoriais - palyginti nedidelis, bet svarbus, nes verčia Maskvą nukreipti pajėgas iš kitų fronto linijos dalių, teigia kariniai analitikai.

Karo studijų institutas pavadino pažangą „taktiškai reikšminga“, nes Maskvos pajėgų perdislokavimas „greičiausiai dar labiau susilpnins Rusijos gynybines linijas“, o tai sukuria „galimybes potencialiai lemiamam Ukrainos proveržiui“.

Ukrainos kariuomenės ir karinių analitikų teigimu, Berdiansko sektoriuje Ukraina sėkmingai puola aplink sugriautą Staromajorskės kaimą, atkovotą liepos pabaigoje, ir, atrodo, veržiasi Rusijos tvirtovės Urožainės link.

Tuo pat metu Rusijos pajėgos irgi vykdo puolamąsias operacijas šiaurės rytų Ukrainoje aplink Kupiansko miestą. Karinių analitikų teigimu, ten versdama Ukrainą gintis Rusija greičiausiai siekia, kad ukrainiečiai perkeltų savo pajėgas iš tų sričių, kuriose puola.

Straipsnyje teigiama, kad kampanijai į pietus Mokri Jalų upės slėniu Ukraina metė tūkstančius karių, įskaitant labiausiai patyrusius ir kovose užgrūdintus jūrų pėstininkus, taip pat šarvuočius. Jei ukrainiečiams pavyks prasiveržti pro Urožainę ar aplink ją, nuo dviejų didžiausių Berdiansko ir Mariupolio uostamiesčių prie Azovo jūros juos skirs 80 kilometrų, rašo „The New York Times“. „Ir kuo toliau Ukrainos pajėgos skverbiasi, tuo didesnį spaudimą patiria Rusijos tiekimo linijos“, – sakoma straipsnyje.