Afganistano užsienio reikalų ministerija pakvietė žurnalistus į susitarimo pasirašymo ceremoniją, kuri įvyks vėliau sekmadienį, o prezidento Hamido Karzai atstovas Aimalas Faizi AFP sakė: „Po šio dokumento pasirašymo visi naktiniai reidai tampa vadovaujami afganų“.

„Užsienio pajėgos, JAV pajėgos, per naktinius reidus vykdys rėmimo vaidmenį, pavyzdžiui, dalijimosi žvalgybine informacija“, - nurodė jis.

Tarptautinių specialiųjų pajėgų naktiniai reidai prieš sukilėlių slėptuves piktina visuomenę ir jau ilgą laiką kelia trintį su afganų prezidentu H. Karzai, kuris šias NATO operacijas vadina beatodairiškomis.

Tačiau Vakarų pajėgų vadai pabrėžia, kad šie reidai yra itin naudingi kare su Talibano sukilėliais, kurie su H. Karzai ir jo Vakarų sąjungininkais kovoja jau daugiau kaip dešimtmetį.

Naujasis susitarimas turėtų sudaryti sąlygas strateginės partnerystės susitarimui dėl JAV pajėgų Afganistane ateities po 2014 metų, kai turi būti išvesta didžioji NATO pajėgų, kurias dabar sudaro 130 tūkst. karių, dalis.