JAV humanitarinė parama Afganistanui ir afganistaniečių pabėgėliams regione šiemet jau siekia 474 mln. dolerių (406 mln. eurų). Tačiau Nacionalinė saugumo taryba pabrėžė, kad parama bus teikiama ne per Talibano vyriausybę, o per nepriklausomas humanitarines organizacijas.

„Mūsų partneriai teikia gyvybes gelbstinčią apsaugą, apgyvendinimą, pragyvenimo paramą, būtinąsias sveikatos priežiūros paslaugas, pasiruošimo žiemai pagalbą, skubią pagalbą maistu, vandeniu, sanitarijos priemones ir higienos paslaugas, reaguodami į didėjančius humanitarinius poreikius, kuriuos paaštrino sveikatos priežiūros sektoriaus trūkumai, sausra, neprievalgis ir artėjanti žiema“, – sakoma Tarybos atstovės Emily Horne pranešime.

JT Pasaulio maisto programa (WFP) pirmadienį įspėjo, kad daugiau kaip pusei Afganistano gyventojų nuo kito mėnesio gali grėsti badas.

Afganistane prieš beveik du mėnesius baigėsi 20 metų trukmės JAV vadovaujama karinė misija ir buvo išvesti paskutiniai kariai. Tuo pasinaudojęs Talibanas užėmė šalies valdžią ir nuo tada įšaldyta didžioji tarptautinės pagalbos ir plėtrai skirtų lėšų dalis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)