Taifūnas „Tapah“, kurio vėjo gūsių greitis siekia 180 kilometrų per valandą, šiuo metu juda į šiaurę. Manoma, kad toliau stichija slinks virš jūros tarp Pietų Korėjos ir Japonijos vakarinės dalies.

Šalies meteorologijos tarnyba paskelbė įspėjimus apie liūtis, potvynius ir štorminius potvynius, o Okinavos prefektūros savivaldybė maždaug rekomendavo evakuotis 334 tūkst. gyventojų.

Pasak pareigūnų, buvo sužeista mažiausiai 18 žmonių, o vietos komunalinių paslaugų įmonė „Okinawa Electric“ pranešė, kad 19 val. 45 min. vietos laiku (13 val. 45 val. Lietuvos laiku) maždaug 9,2 tūkst. iš 17 tūkst. namų ūkių vis dar neturėjo elektros.

„Tapah“ juda ta pačia trajektorija, kuria šio mėnesio pradžioje praslinko taifūnas „Faxai“. Pastaroji audra judėjo per Tokiją, o rekordinio stiprumo vėjai sugadino elektros linijų, sujaukė keliautojų planus ir sutrikdė pasiruošimą Pasaulio regbio taurės turnyrui.

Tokijo pakraščiuose sutrikus elektros tiekimui, dešimtys tūkstančių gyventojų buvo likę be elektros ilgiau nei savaitę .