Izraelio kariuomenės radijo pranešime sakoma, kad sprogdinimo taikinys buvo ekskavatorius, bet apie kokius nors nukentėjusius izraeliečius informacijos nebuvo paskelbta.

Kariškiai teigė, kad bomba buvo padėta prisidengiant masiniais protestais, nuo kovo 30-osios vykstančiai prie Gazos Ruožo sienos su Izraeliu.

„Per įprastą veiklą Gazos (Ruožo) šiaurėje sprogstamasis užtaisas, padėtas prisidengiant riaušėmis, buvo detonuotas prie (kariuomenės) inžinierių mašinos vakarų pusėje nuo saugumo tvoros“, – sakoma kariškių pranešime. Iš šio pareiškimo galima spręsti, kad izraeliečiai dirbo palestiniečių anklavo teritorijoje.

„Atsakydamos Izraelio gynybos pajėgos smogė virtinei „Hamas“ karinių taikinių“, – pridūrė kariškiai.

Pranešime nenurodoma, kur buvo tie taikiniai ir kokias priemones kariuomenė prieš juos panaudojo. Per ankstesnius incidentus Izraelis prieš „Hamas“ taikinius naudodavo tiek tankų ugnį, tiek aviacijos smūgius.

Kol kas neaišku, ką palestiniečių teritorijoje veikė inžinerijos dalinys, bet Izraelis reguliariai atlieka pasienio tvoros priežiūros darbus.

Pastarosiomis savaitėmis „Hamas“ organizavo masines demonstracijas, pramintas „Didžiuoju sugrįžimo žygiu“. Per jas buvo reikalaujama leisti palestiniečiams pabėgėliams grįžti į savo ankstesnius namus dabartinėje Izraelio teritorijoje.

Per šias demonstracijas įsiplieksdavo susirėmimų su Izraelio pajėgomis, ir šios nukovė 31 palestinietį. Nė vienas izraelietis per šiuos neramumus nenukentėjo.