„Velionis buvo rastas pasikoręs savo kameros duše, jo kaklas buvo apjuostas paklode, kurios kitas galas buvo pririštas prie tualeto lango“, - sakoma Rišon Leziono miesto magistrato teismo protokole.

Išaiškėjus šiai itin užslaptintai bylai apie Izraelio kalėjime slapta kalintą ir mirusį australą, Izraelio vidaus saugumo ministras Yitzhakas Aharonovitchius antradienį patikino, kad šalies kalėjimuose daugiau neliko kalinamų nežinomų kalinių.

„Izraelyje daugiau nėra anoniminių kalinių“, - sakė postą paliekantis ministras.

Pasak jo, kalėjimų sistemoje „yra atitinkama priežiūra ir laikomasi įstatymų, tačiau valstybės saugumas taip pat kelia didelį susirūpinimą, todėl kartais reikia imtis slaptų veiksmų, norint apsisaugoti“, - sakė jis interviu valstybiniam radijui.

B.Zygieris buvo rastas negyvas Ajalono kalėjimo vienutėje, Ramlėje, netoli Tel Avivo 2010 metų gruodį. Šį atvejį Izraelis stengėsi nuslėpti.

Neseniai atlikto tyrimo išvadose nurodyta, kad kalinys pasikorė, tačiau kyla klausimas, kaip ištisą parą stebimoje vienutėje laikomas kalinys galėjo atimti sau gyvybę.

Izraelio kalėjimų tarnybos pirminėse išvadose, kurios buvo paskelbtos antradienį laikraštyje „Maariv“, sakoma, jog B.Zygieris pasikorė paklode, kurią pririšo prie savo kameros vonios kambario lango grotų.

„Zygieris nuėmė paklodę nuo čiužinio, kaip manoma, skalbti, o tada pririšo ją prie nedidelio tualeto lango grotų“, - rašo laikraštis.

Ajalono kalėjimo stebėjimo kambario įrašai rodo, kad apsaugininkai į nusižudžiusiojo vaizdo kameros ekraną pažiūrėdavo kas "20-25 minutes", kadangi kalinys nebuvo priskirtas galimų savižudžių rizikos grupei, skelbia „Maariv“, cituodamas kalėjimų tarnybos tyrimo ataskaitą.

„Bet kuri savižudybė yra nelaimė, bet, jeigu kas nors yra pasiryžęs atimti sau gyvybę, yra galimybė, kad galiausiai jam pasiseks“, - sakė už kalėjimus atsakingas ministras Y.Aharonovitchius.

Sekmadienį parlamentinis užsienio reikalų ir gynybos komitetas pranešė, kad pradės „intensyvų“ tyrimą dėl B.Zygierio suėmimo ir mirties aplinkybių.