Per susirėmimus su Izraelio pajėgomis šiauriniame Beitos kaime šis vyras buvo pašautas į galvą, o paskui nuo sužalojimų mirė ligoninėje Nabluse, nurodoma ministerijos pareiškime.

Beitoje reguliariai vyksta demonstracijos prieš žydų gyvenviečių plėtrą. Šio kaimo gyventojai nuo gegužės protestuoja prieš netoliese be Izraelio leidimo įkurtą nelegalę gyvenvietę Eviatarą.

Izraeliečių kariuomenė pareiškė „žinanti“ apie pranešimus apie palestiniečio mirtį ir pridūrė, kad „piečiau Nabluso esančios Givat Eviataro nausėdijos teritorijoje buvo išprovokuotos smurtinės riaušės“.

„Per riaušes šimtai palestiniečių svaidė padegtas padangas ir akmenis į Izraelio gynybos pajėgų ir Izraelio pasienio policijos pareigūnus, o šie atsakė riaušių malšinimo priemonėmis, kad atkurtų tvarką“, – nurodoma kariuomenės pareiškime.

Neskaitant aneksuotos Rytų Jeruzalės, maždaug 475 tūkst. žydų nausėdžių gyvena įtvirtintose bendruomenėse Vakarų Krante šalia daugiau kaip 2,8 mln. palestiniečių.

Palestiniečiai lako Vakarų Krantą, kurį Izraelis užėmė per 1967 metais vykusį Šešių dienų karą, savo būsimos valstybės dalimi. Tuo metu griežtosios linijos izraeliečiai, įskaitant premjerą Naftali Bennettą tvirtina, kad ši teritorija yra žydų istorinių žemių branduolys.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)