Pasak kariuomenės atstovo spaudai, šeštadienio rytą oro pavojaus sirenos kaukė keliuose miestuose Izraelio pietuose, nuo penktadienio iš Gazos ruožo paleista 190 raketų. Izraelio kariuomenės teigimu, raketos nukrito ant plikos žemės arba buvo perimtos gynybos sistemos „Geležinis kupolas“. Maždaug 36 raketos toli nenuskriejo ir nukrito šiame skurdžiame pakrantės ruože. Penktadienio vakarą įspėjamosios sirenos aidėjo keliuose Tel Avivo priemiesčiuose.

Izraelio pajėgos penktadienį pradėjo oro antskrydžius prieš dešimtis taikinių Gazos ruože, per juos žuvo aukštas Palestinos „Islamo džihado“ kovotojų grupės lyderis Taisiras Al Jabari. Šeštadienį smūgiai į terorizmo vietas buvo tęsiami, pranešė Izraelis. „Hamas“ valdomos sveikatos apsaugos ministerijos Gazoje duomenimis, nuo penktadienio žuvo mažiausiai 11 žmonių, tarp jų 5 metų vaikas ir, be T. Al Jabari, kiti „Islamo džihado“ nariai, maždaug 80 žmonių buvo sužeisti.

Europos Sąjunga ir JAV priskiria palestiniečių „Islamo džihadą“ teroristinėms organizacijoms. Pasak Izraelio, T. Al Jabari buvo atsakingas už daugybę atakų prieš Izraelį, surengtų iš Gazos ruožo.

Izraelio karinės operacijos buvo tęsiamos ir Vakarų krante, ten ankstų šeštadienio rytą po ankstesnių šios savaitės operacijų buvo suimta 20 žmonių. Izraelis nurodė, kad 19 iš 20-ies sulaikytųjų susiję su „Islamo džihadu“. Gazos ruože tarp taikinių, be karinių postų, buvo dvi ginklų gamybos vietos ir šešios raketų paleidimo aikštelės, pranešė Izraelio gynybos pajėgos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją