„Negalime savęs apgaudinėti: Afganistano mergaitės ir moterys gali netrukus prarasti savo laisvę ir orumą ir sugrįžti į prieš du dešimtmečius regėtą slogią būseną“, – per konferenciją apie moterų įgalinimą teigė M. Draghis, kurio šalis šiuo metu pirmininkauja G20.

M. Draghio pranešime sakoma, kad moterys Afganistane „susiduria su rizika vėl tapti antrarūšėmis pilietėmis, kurios patiria smurtą ir yra sistemiškai diskriminuojamos vien dėl savo lyties.“

Italijos premjeras pridūrė: „G20 turi daryti viską, ką gali, kad užtikrintų, jog Afganistano moterys toliau turėtų savo pagrindines laisves ir teises, ypač teisę į švietimą. Privalu išsaugoti per pastaruosius 20 metų padarytą pažangą.“

Talibanui perėmus valdžią Afganistane imta baimintis, kad į šalį sugrįš toks pat režimas kaip dešimtajame dešimtmetyje, kuomet moterys negalėdavo išeiti iš savo namų, o už kaltinimus svetimavimu grėsdavo tokios bausmės kaip užmėtymas akmenimis.

„Negalime žvelgti į šalį ir nenorime to daryti“, – per ketvirtadienio konferenciją teigė Italijos lygybės ministrė Elena Bonetti.

Šioje konferencijoje, anot Italijos, visas dėmesys buvo skiriamas moterų įgalinimui. Ji sutraukė įvairių šalių lygybės ministrus bei verslo, nevyriausybinių organizacijų ir akademinės bei pilietinės bendruomenės atstovus iš viso pasaulio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)