Ginčui tarp Varšuvos ir Kyjivo stiprėjant, Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis pareiškė, kad jo šalis nebetieks ginklų Ukrainai. Esą ginkluotės jai reikia pačiai. Tačiau didžiausio Lenkijos nepriklausomo leidinio „Gazeta Wyborcza“ vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas ir užsienio ekspertas Bartoszas T. Wielinskis Delfi teigė, kad Varšuvos ir Kyjivo konfliktą lėmė artėjantys parlamento rinkimai Lenkijoje. Pasak jo, valdančioji „Teisės ir teisingumo“ (PiS) partija taip bando mobilizuoti rinkėjus, o iš tiesų kenkia savo šaliai. 
„Tai destruktyvi, išdavystę primenanti politika. Jie padeda ruošti dirvą Maskvos veikėjui“, – Jungtinėse Tautose trečiadienį pasakė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, kalbėdamas apie įsibėgėjantį konfliktą tarp Varšuvos ir Kyjivo. 
„Sunku su juo nesutikti“, – Ukrainos prezidento žodžius įvertino apžvalgininkas B. T. Wielinskis. 
Anot jo, šiuo metu valdančioji Lenkijos partija griebiasi bet kokio šiaudo, kad tik pritrauktų daugiau rinkėjų simpatijų. 
„Tai – rinkiminiai žodžiai. PiS praranda rinkėjų paramą ir, jei reitingai išliks tokie kaip dabar, partija praras daugumą parlamente. Dabar valdančioji partija nesiskaito su niekuo“, – kalbėjo B. T. Wielinskis. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)