Remiantis Ispanijos laikraščio „El Pais“ informacija, pilotas buvo nušautas, o žudikas (ar žudikai) iš karto išvažiavo jo automobiliu.

Laikraštis rašo, kad Ukrainos piliečio pasą turinčio vyro kūnas buvo rastas vasario 13 d. kurortiniame mieste Alikantėje. Apie rajone, kur daugiausia gyvena ukrainiečiai ir rusai, aptiktą lavoną policijai pranešė kaimynas. M. Kuzminovo automobilis buvo rastas sudegintas kaimyniniame mieste El Kampeljo.

Ispanijos naujienų agentūra „Europa Press“ pridūrė, kad piloto dokumentai galėjo būti padirbti, todėl teisėsauga pradėjo papildomą patikrinimą.

Laikraštis „El Espanol“, remdamasis šaltiniais, pranešė, kad įtariamųjų nužudžius M. Kuzminovą gali būti keletas. Vadovaujantis laikraščio informacija, nužudymą įvykdė „profesionalų grupė“, kuri jį sekė. Žudikai esą analizavo ruso dienotvarkę ir gavo prieigą prie garaže, kur buvo įvykdytas nusikaltimas, įrengtų vaizdo stebėjimo kamerų.

Kad Ispanijoje rastas buvusio Rusijos lakūno kūnas pranešta pirmadienį, informaciją apie M. Kuzminovo mirtį patvirtino ir Ukrainos žvalgyba.

Ispanijoje nužudytas iš Rusijos pabėgęs pilotas

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas, komentuodamas piloto mirtį, pareiškė, kad, vadovaujantis ukrainiečių pateiktu pasiūlymu, M. Kuzminovas turėjo likti Ukrainos teritorijoje, kur tikrai „būtų buvęs apsaugotas“.

Tuo metu Rusijos užsienio žvalgyba (SVR) iškoneveikė Ispanijoje nušautą rusų sraigtasparnio pilotą, kuris praėjusių metų vasarą perbėgo į Ukrainą. Rusų pilotas buvo „moralinis lavonas“, kai planavo savo nusikaltimą, sakė SVR direktorius Sergejus Naryškinas, kurį cituoja Rusijos naujienų agentūros.

M. Kuzminovas praėjusių metų rugpjūtį su Mi-8 tipo sraigtasparniu kirto sieną ir nusileido Ukrainoje. Vėliau paaiškėjo, kad Ukrainos žvalgyba surengė unikalią specialiąją operaciją, kurios metu užverbavo pilotą. Kyjivas jam už perbėgimą skyrė 460 000 eurų.

Ispanijoje nužudytas iš Rusijos pabėgęs pilotas

Anot žiniasklaidos, vyras pastaruoju metu turėjo Ukrainos pasą ir gyveno Ispanijoje svetima pavarde.

Valstybinė televizija Maskvoje rudenį pranešė, kad rusų žvalgyba gavo nurodymą nužudyti tėvynės išdaviku laikoma pilotą.

Kyjivas 2022 m. balandį nusprendė skirti atlygį už Ukrainai perduotą veikiančią rusų karo techniką. Didžiausia premija – 920 000 eurų – rusų perbėgėliams numatyta už naikintuvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)