Jos teigimu, N. Pašinianas buvo pakviestas taip pat kaip ir kiti vyriausybių vadovai bei šalių lyderiai, rašo news.zerkalo.io. „Pavyzdžiui, Rusijos prezidentas irgi buvo pakviestas telefonu ir kvietimą priėmė“, – nurodė N. Eismont.

A. Lukašenka patarė N. Pašinianui nedaryti skubotų sprendimų ir apgalvoti tolesnius žingsnius.

„Remdamasis savo patirtimi ir kitų gerai žinomų politikų veiksmais panašiose situacijose, prezidentas rekomendavo Armėnijos ministrui pirmininkui neskubėti, nedaryti skubotų sprendimų, tačiau rimtai apsvarstyti tolesnius žingsnius, susijusius su galimu pasitraukimu iš organizacijos“, – pažymėjo A. Lukašenkos atstovė spaudai.

Primename, kad antradienį Armėnijos ministras pirmininkas atsisakė dalyvauti šių metų Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos viršūnių susitikime, kuris lapkričio 23 dieną vyks Minske.

Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijai priklauso Rusija, Baltarusija, Kazachstanas, Armėnija, Kirgizija ir Tadžikistanas.

Vasarą Armėnija atsisakė dalyvauti organizacijos karinėse pratybose „Rock-2023“, vykusiose Baltarusijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)