„Tęsdami pastangas rasti (konflikto) sprendimą, mes liekame savo draugų Ukrainoje pusėje“, – sakė R. T. Erdoganas po derybų su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, pridurdamas: „Mes esame susirūpinę. Nenorime dar vieno Černobylio“.

V. Zelenskis ketvirtadienį pasveikino Turkijos prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą, atvykusį pirmojo vizito į Ukrainą nuo karo pradžios.

„Turkijos prezidento vizitas į Ukrainą yra galingos šalies galinga paramos žinia“, – sakė V. Zelenskis.

Erdoganas: Turkija pasiryžusi būti tarpininke derybose dėl taikos Ukrainoje

Turkija tvirtina, kad karas Ukrainoje turėtų būti sprendžiamas diplomatiniais kanalais, ir gali padėti kaip tarpininkė, sakė Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas.

„Esame pasirengę veikti kaip tarpininkai siekiant tikslo atgaivinti Stambule prasidėjusias derybas dėl kriterijų“, – sakė R. T. Erdoganas pastabose, kurias perdavė jo biuras.

„Svarbu rasti trumpiausią ir teisingiausią kelią prie derybų stalo“, – sakė jis, pridurdamas, kad tolesnes detales aptars su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

R. T. Erdoganas kalbėjo bendroje spaudos konferencijoje su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir JT generaliniu sekretoriumi António Guterresu Ukrainos mieste Lvive.

JT vadovas: bet koks Zaporižios AE apgadinimas būtų savižudybė

Jungtinių Tautų vadovas Antonio Guterresas ketvirtadienį perspėjo, kad bet koks Zaporižios atominės elektrinės, šiuo metu užimtos Rusijos pajėgų, apgadinimas būtų „savižudybė“.

Šią poziciją jis išsakė suintensyvėjus kariniams veiksmams aplink šią jėgainę pietryčių Ukrainoje.

A. Guterresas sakė esąs „itin smarkiai susirūpinęs“ dėl padėties Zaporižios AE ir pabrėžė, jog kompleksas turi būti „demilitarizuotas“.

„Privalome pasakyti, kaip yra iš tiesų – bet koks potencialus Zaporižios apgadinimas yra savižudybė“, – kalbėjo A. Guterresas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)