Tai sekmadienį pranešė Izraelio leidiniai „Haaretz“ ir „The Jerusalem Post“.

Izraelio sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, sužeistųjų skaičius pasiekė 1 452, iš jų 18 yra kritinės būklės, 267 buvo sunkiai sužeisti.

Šeštadienio vakarą Izraelio armijos atstovas sakė, kad kariuomenė atgavo daugumos Gazos pasienio bendruomenių, į kurias įsiskverbė „Hamas“ ir Islamo džihado kovotojai, kontrolę.

Pietiniuose Beerio ir Ofakimo miestuose teroristai buvo paėmę įkaitais Izraelio civilių gyventojų jų namuose. Vėlų vakarą Izraelio pajėgos juos visus išlaisvino.

Nacionalinio saugumo ministras Itamaras Ben-Gviras paskelbė nepaprastąją padėtį, kuri įsigaliojo vakare.

Izraelio armija į atakų bangą atsakė smūgiais „Hamas“ pozicijoms, kurie tęsėsi visą naktį. Palestiniečiai praneša, kad per Izraelio antskrydžius žuvo 230 ir buvo sužeistų daugiau kaip 1700 žmonių.

Šeštadienio vakarą Izraelio saugumo kabinetas priėmė daug operatyvinių sprendimų, kuriais siekiama sunaikinti „Hamas“. Tarp jų – elektros energijos, degalų ir prekių tiekimo į Gazos Ruožą nutraukimas.

Izraelis kariauja. Tai nėra vadinamoji karinė operacija“, – sakė ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)