Juodos ir baltos spalvos palestiniečių skarelę ryšėjusi G. Thunberg sekmadienį Amsterdame per protestą dėl klimato kaitos ragino „tuojau pat nutraukti ugnį“, bet buvo nutraukta vyro, siekusio atimti iš jos mikrofoną ir sakiusio, kad atėjo protestuoti dėl klimato, o ne palaikyti kitų jos pažiūrų.

Jos pareiškimai Amsterdame reiškia „Gretos Thunberg, kaip klimato aktyvistės, pabaigą“, sakė Vokietijos ir Izraelio draugijos DIG prezidentas Volkeris Beckeris ir pridūrė, kad nuo šiol aktyvistės iš Švedijos „svarbiausias darbas yra neapykanta Izraeliui“.

Izraelio ambasada Vokietijoje socialiniame tinkle X taip pat apgailestavo, kad „Greta Thunberg ir vėl savo tikslais nederamai pasitelkia klimato problemą“.

Nuo spalio 7 d., kai „Hamas“ teroristai per sieną įsiveržė į Izraelį ir nužudė maždaug 1 400 žmonių, daugiausia civilių, tarptautinis „Penktadieniai ateičiai“ judėjimas socialinėje žiniasklaidoje skelbia raginimus solidarizuotis su Izraelio bombarduojamu Gazos Ruožu. Po „Hamas“ išpuolio Izraelis pažadėjo sunaikinti Gazos Ruožą valdančio „Hamas“ narius.

Judėjimo „Penktadieniai ateičiai“ tarptautinė grupė pasmerkė „genocidą“ Gazos Ruože ir „Vakarų paramos bei dezinformacijos mašinas“. Luisa Neubauer, vadovaujanti judėjimo skyriui Vokietijoje, neseniai savaitraščiui „Die Zeit“ sakė apgailestaujanti dėl šališko G. Thunberg požiūrio į konfliktą. „Esu nusivylusi, kad Greta Thunberg neturėjo ką pasakyti apie spalio 7-osios žudynių aukas žydus“, – sakė ji.

Vokietijos klimato aktyvistų filialas taip pat atsiribojo nuo tarptautinės grupės dėl jos palestiniečiams palankių įrašų instagrame. Pasak L. Neubauer, anksčiau G. Thunberg buvo itin supratinga ir toliaregiška, bet dabar kovos su klimato kaita atšaka Vokietijoje turės labai atidžiai išnagrinėti, „su kuo yra pagrindo bendradarbiauti remiantis bendromis vertybėmis“. „Akivaizdu, kad daugelio pasaulinių organizacijų požiūris į Izraelį ir palestiniečius skiriasi, bet tai nepateisina antisemitizmo ar dezinformacijos“, - perspėjo L. Neubauer.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją