Tai pirmadienį Kyjive prieš prasidedant ES užsienio reikalų ministrų tarybos išvažiuojamajam posėdžiui pareiškė Italijos vicepremjeras, užsienio reikalų ir tarptautinio bendradarbiavimo ministras Antonio Tajanis, praneša „Ukrinform“.

„Šiandien Italija ir Ukraina pasirašė sutartį dėl Odesos katedros atstatymo", – sakė jis.

Anot A. Tajanio, prie katedros atstatymo prisidės geriausi Italijos architektai. „Ir tai yra aiški kultūrinė ir politinė žinia Ukrainai“, – pridūrė jis.

Politikas pažymėjo, kad Italija nori paremti Ukrainą ir apginti tarptautinę teisę.

„Žinoma, mes norime taikos, bet taika be teisingumo neįmanoma. Teisingumas – tai Ukrainos laisvė ir nepriklausomybė", – pabrėžė Italijos užsienio reikalų ministerijos vadovas.

„Ukrinform“ primena, kas liepos 23-iosios naktį Rusijos kariuomenė smogė Odesos ir srities teritorijai. Užpuolikai paleido 19 įvairaus tipo raketų. Nuo smūgio nukentėjo Odesos istorinis centras, įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Per ataką buvo apgadinti 25 architektūros paminklai, įskaitant Išganytojo Atsimainymo katedrą.

Rugpjūtį Italijos ministrės pirmininkės Giorgia Meloni biuras pranešė, kad Italija planuoja prisidėti prie rusų subombarduotos Odesos katedros atstatymo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją