Lietuvos europarlamentaras Andrius Kubilius apie tai pranešė socialiniame tinkle „X“ paskelbdamas kreipimosi tekstą.

Europarlamentarai pabrėžia, kad blokada silpnina Ukrainos galimybes gintis nuo Rusijos agresijos, nes per sieną su Lenkija gabenama reikalinga karinė įranga ir prekės. Ji taip pat trikdo humanitarinės pagalbos pristatymą iš Europos savanorių.

Kreipimosi autoriai taip pat atkreipė A. Dudos ir ES vadovybės dėmesį į tai, kad situacija Lenkijos ir Ukrainos pasienyje primena blokadą, kurią vykdo Rusija, trukdanti laisvam patekimui į Ukrainos Juodosios jūros uostus.

„Besitęsianti Lenkijos ir Ukrainos sienos perėjimo punktų blokada, panaši į Rusijos vykdomą blokadą prieš Ukrainą, ir Lenkijos vyriausybės nesugebėjimas imtis priemonių jai nutraukti iš tikrųjų apjuodina visos Europos Sąjungos, įskaitant Lenkiją, žmones, kurie yra ištikimi Ukrainos rėmėjai“, – sakoma pareiškime.

Europos politikai šią situaciją pavadino „visiškai nepriimtina“, tarnaujančia Kremliaus interesams ir rimtai kenkiančia ne tik Lenkijos, bet ir visos ES reputacijai.

„Mes, kaip Europos Parlamento nariai, negalime likti nebyliais stebėtojais, kai kenkiama svarbiausiai Europos solidarumo vertybei – solidarumui su Ukraina“, – sakoma kreipimosi tekste.

Be to, tinkamos reakcijos į Lenkijos blokadą nebuvimas yra blogas pavyzdys kitiems, pabrėžia europarlamentarai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją