Jie apima ir „sunkiąją ginkluotę, kurios reikia Ukrainai, kad atremtų Rusijos agresiją“, – antradienį Taline pranešė Gynybos ministerija.

Susitikimas vyks Estijos gynybos ministro Hanno Pevkuro ir jo kolegos iš Didžiosios Britanijos Beno Wallace‘o iniciatyva. Jame pažadėjo dalyvauti Lietuvos, Lenkijos ir Latvijos gynybos ministrai. Kvietimai taip pat išsiųsti dar dešimties šalių atstovams, sakoma pranešime.

Ukrainos Vakarų sąjungininkių gynybos ministrai penktadienį susitiks JAV Ramšteino karinių oro pajėgų bazėje Vokietijoje. Čia jie tarsis dėl tolesnės karinės paramos Ukrainai kovoje su rusų užpuolikais.

Kyjivas jau seniai reikalauja ypač kovinių tankų, pirmiausiai – vokiškų „Leopard“. Didžioji Britanija praėjusį savaitgalį paskelbė, kad skirs Ukrainai 14 „Challenger 2“ tipo tankų. Lenkija ir Suomija pareiškė, kad yra pasiruošusios perduoti „Leopard“ tankų Europos koalicijos rėmuose.

Vokietijos vyriausybė dėl to savo pozicijos dar nėra pareiškusi. Vokietija šiuose debatuose vaidina pagrindinį vaidmenį, nes „Leopard“ tankai yra kurti Vokietijoje. Paprastai tolesniam vokiečių gamybos ginkluotės perdavimui trečiajai šaliai reikalingas Berlyno sutikimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją