R. T. Erdoganas ypač piktinosi tuo, kad Vakarai esą ignoruoja „palestiniečių genocidą“ Gazos Ruože, rašo unian.ua.

„Žiūrėkite, visas Vakarų pasaulis, kryžiuočių imperialistinė struktūra yra kartu. Jie vieni nuo kitų nesiskiria. Deja, mes tai pamatėme praėjusią naktį per mano vizitą [Berlyne]. Mačiau tai iš [Vokietijos] prezidento ir kitų. Jie sako, kad šią padėtį sukėlė spalio 7 dienos „Hamas“ ataka [prieš Izraelį]. Žinoma, aš jiems pasakiau, kad dabar Izraelis [Gazoje] pražudė 13 tūkst. vaikų, moterų ir senolių. Kodėl apie tai nekalbate?“ – piktinosi R. T. Erdoganas.

Turkijos lyderis taip pat sakė paraginęs Vokietiją imtis veiksmų, kad iš Izraelio kalėjimų būtų paleisti juose kalinami palestiniečiai. R. T. Erdogano teigimu, tokių palestiniečių yra apie 10 tūkst.

„Vokietija, imkitės žingsnio juos ekstradijuoti, o mes imsimės pastangų dėl tų [įkaitų], kurie yra „Hamas“ rankose“, – sakė jis.

Turkijos prezidentas taip pat pažadėjo kreiptis į tarptautines institucijas dėl „genocido Gazos Ruože“.

Izraelio ir Turkijos santykiai, kurie visuomet tradiciškai buvo gana įtempti, smarkiai pablogėjo prasidėjus Izraelio pajėgų karinei operacijai Gazos Ruože. Neseniai R. T. Erdoganas pavadino Izraelį „teroristine valstybe“ ir pareiškė, kad „Hamas“ yra „pasipriešinimo kovotojai“.

Reikėtų pažymėti, kad R. T. Erdoganas Vakarus dažnai kritikavo ir prieš dabartinę eskalaciją Artimuosiuose Rytuose. Pavyzdžiui, jis yra pareiškęs, kad Rusijos kare prieš Ukrainą Vakarai ėmėsi „tik provokacijų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)