Maskvai tęsiant puolimą Ukrainoje, Rusijos užimtose Ukrainos teritorijose nuolat vykdomas sabotažas ir išpuoliai, kartais priskiriami Kyjivo saugumo pajėgoms.

„Įtariamoji sulaikyta dėl pasikėsinimo nužudyti buvusį Luhansko Liaudies Respublikos (LLR) muitinės tarnybos viršininką“, – sakoma Rusijos tyrimų komiteto pranešime. Rusijos remiami separatistai iš dalies kontroliuoja Luhanską nuo 2014 m., tai viena iš keturių Ukrainos sričių, kurias Maskva teigia pernai aneksavusi.

Pranešime sakoma, kad „vyras ir jo sūnus patyrė daugybines žaizdas ir šiuo metu gydomi ligoninėje“, bet „pavojaus jų gyvybėms nėra“.

Maskvos teigimu, įtariamoji yra svarbiausio srities miesto Luhansko gyventoja, ji įtariama rugsėjo 3 d. davusi pareigūnui „telefoną su sprogstamuoju įtaisu“, jis „įsijungė aktyvavus telefoną“. Moteris sulaikyta dėl įtarimų, kad neteisėtai laikė ir gabeno sprogmenis. Sunkius nusikaltimus tiriantis Tyrimų komitetas teigia dėl išpuolio apklausęs „platų asmenų ratą“.

Tyrimų komitetas neįvardijo pareigūno, bet Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS ir Ukrainos žiniasklaida pranešė, kad tai – Jurijus Afanasjevskis. Šaltinis Ukrainos saugumo tarnyboje sakė, kad jis buvo „susprogdintas savo namuose“ ir „sunkios būklės yra intensyviosios terapijos skyriuje“.

Pranešama, kad šis veikėjas yra generolas majoras ir Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FST) centrinės valdybos agentas, tapęs vadinamosios LLR vadovo Leonido Pasečniko „finansų ekspertu“. Jis plovė pinigus, kuriais buvo finansuojamos kovotojų grupuotės, dalyvaujančios kare prieš Ukrainą, todėl Europos Sąjunga, Jungtinė Karalystė, Kanada, Šveicarija ir Japonija jam įvedė individualias sankcijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją