Ukrainos ginkluotosios pajėgos neteko pirmųjų pagrindinių kovos tankų „Leopard“ ir dabar Danija ir Nyderlandai nori finansuoti tiekimą, kad pakeistų sunaikintą įrangą, praneša Vokietijos žiniasklaidos priemonė „Handelsblatt“.

Šios dvi šalys, pasak žiniasklaidos pranešimo, finansuoja 14 tankų pirkimą iš bendrovės „Rheinmetall“. Sutartys jau sudarytos, teigia laikraščio šaltiniai. Suma –triženklis skaičius milijonų eurų.

Pirmieji tankai Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms bus pristatyti kitų metų sausį. Iki tol „Rheinmetall“ remontuos „Leopard 2A4“, kuriuos bendrovė surinko iš įvairių šalių, turinčių tokių tankų, sandėlių.

Be „Leopard 1“ ir „Leopard 2“, „Rheinmetall“ tiekia Kyjivui pėstininkų kovos mašinas „Marder“ ir jiems skirtą amuniciją. Bendrovės direktorius Arminas Pappergeris taip pat susitarė su Ukraina dėl būsimos tankų ir šaudmenų gamybos šalyje.

Kaip pranešama, keletas Vokietijoje pagamintų tankų, kuriuos Ukrainai perdavė Vakarų partneriai, tikriausiai buvo prarasti Ukrainos kontrpuolimo pradžioje. Šiuo metu „Leopard“ laikomas galingiausiu koviniu tanku pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją