„Ji išreiškė didelį apgailestavimą, kad šią savaitę negalėjo apsilankyti Ukrainoje, tačiau tikisi vizitą surengti artimiausioje ateityje. Ji taip pat sakė, kad netrukus planuoja apsilankyti Maskvoje“, – paskelbė britų Užsienio reikalų ministerija po L. Truss pokalbio su kolega ukrainiečiu Dmytro Kuleba.

Pati sekretorė socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad išvyks į Ukrainą „artimiausiu metu“.

JK ir Ukrainos diplomatijos vadovai, be kita ko, aptarė, „kaip ryžtingas atsakas Kremliui dabar padės atgrasyti nuo dabartinės ir būsimos Rusijos agresijos“.

Pirmadienį L. Truss paskelbė, kad užsikrėtė koronavirusu ir kad izoliacijos laikotarpiu dirbs iš namų. Dėl šios priežasties ji, kaip buvo planuota, negalėjo lydėti britų premjero Boriso Johnsono, antradienį apsilankiusio Ukrainoje.

Praėjusį savaitgalį Dauningo gatvė pranešė, kad L. Truss per artimiausias dvi savaites apsilankys Maskvoje, tvyrant įtampai tarp Vakarų šalių ir Rusijos dėl Ukrainos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją