Joe Bideno administracija mano, kad tai nėra labai sėkminga strategija, kuri geriausiu atveju nukreipia priešo dėmesį, o blogiausiu atveju silpnina Ukrainos kariuomenę, kuri švaisto vertingus išteklius smūgiams į Krymą. Apie tai praneša CNN.

Pasak aukšto rango JAV gynybos sektoriaus pareigūno, atakos pusiasalyje išmušė rusus „iš pusiausvyros“, tačiau tai nėra lemiama kare.
„Ir galbūt visiems būtų geriau tiesiog susikoncentruoti į kontrpuolimą“, – sakė jis.

Pastarosiomis savaitėmis Ukraina panaudojo daug ilgojo nuotolio raketų, kad smogtų Rusijai svarbiems tiltams. Šeštadienį, rugpjūčio 12 d., atakuotas Kerčės tiltas – vienintelis tiltas, jungiantis Krymą su žemynine Rusija.

Pasak vieno aukšto rango Vakarų žvalgybos pareigūno, maždaug trečdalis pusiasalio dabar yra HIMARS raketų, kurias JAV perdavė Ukrainai, sunaikinimo zonoje. Neseniai Ukrainos ginkluotosios pajėgos suintensyvino smūgius Rusijos šaudmenų sandėliams ir kitai Kryme esančiai materialinei ir techninei infrastruktūrai bei tiekimo infrastruktūrai.

Vienas iš gynybos sektoriaus pareigūnų įvertino, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko įgyvendinti „keletą gana gerų atakų prieš rusų logistiką“ Kryme. Tačiau jis taip pat abejojo tolesnių pasekmių poveikiu: „Nemanau, kad šios pasekmės yra visiškai jaučiamos“.

Pentagonas pataria Ukrainai nebetęsti atakų prieš Krymą ir perspėja, kad kontrpuolimo proceso atidėjimas „be didelės sėkmės“ galiausiai gali padidinti pralaimėjimo tikimybę kare su Rusija.

„Realybė yra tokia, kad šis puolimas neturi kažkokio amžino kilimo ir tūpimo tako, kuris tęstųsi iki rudens“, – sakė šaltinis, susipažinęs su JAV gynybos departamento vidinėmis diskusijomis šiuo klausimu.

CNN pažymi, kad tarp JAV kariškių pamažu mažėja optimizmo, kad Ukraina artimiausiu metu padarys rimtą proveržį fronte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją