Ketvirtadienį numatytame susitikime su kolega Parku Jinu bus kalbama apie dvišalį aljansą, augančią įtampą su Šiaurės Korėja bei trišalį – JAV, Pietų Korėjos ir Japonijos – bendradarbiavimą saugumo srityje. Manoma, kad bus aptariamas ir Gazos konfliktas bei parama nuo Rusijos agresijos besipriešinančiai Ukrainai.

Įtampa Korėjos pusiasalyje praėjusiais metais vėl smarkiai paaštrėjo. Šiaurės Korėja, nepaisydama JT rezoliucijų, padidino branduolinį ginklą galinčių nešti raketų bandymų apimtis. JAV ir Pietų Korėja tada visa apimtimi atnaujino bendras karines pratybas, kurias prieš tai ilgesnį laiką buvo sumažinusios ar visiškai atšaukusios, kad suteiktų daugiau erdvės diplomatijai ginče su Šiaurės Korėja dėl jos branduolinio ginklo programos.

Be to, Šiaurės Korėja kritikuojama užsienio už tai, kad tiekia Rusijai amunicijos ir ginklų karui prieš Ukrainą. Pietų Korėjos kariuomenė ir žvalgyba spėja, kad Rusija nuo rugpjūčio pradžios iš Šiaurės Korėjos galėjo gauti iki milijono artilerijos sviedinių ir kitos karinės įrangos.

Šią savaitę pokalbių į Pietų Korėją turėtų vykti ir JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją