Maskvos veikla informacinėje srityje nuo praėjusių metų vasario radikaliai pasikeitė, sakė agentūros šnipinėjimo specialistas Bodo Beckeris. „Jos požiūris akivaizdžiai tapo labiau konfrontacinis ir agresyvesnis“, – sakė jis.

Dezinformacijos turinys ir tonas lanksčiai pritaikytas prie Rusijos karinės kampanijos ir debatų Vokietijoje bei pasaulyje, sakė jis žvalgybos agentūros surengtoje konferencijoje apie interpretacijų ir jų viršenybės strategijas skaitmeniniame amžiuje.

Rusijos dezinformacija vidaus auditorijai skirta išlaikyti valdžioje prezidentą Vladimirą Putiną ir paveikti viešąją nuomonę užsienyje.

„Vokietijoje siekiama pakirsti gyventojų pasitikėjimą politika, administracija ir laisva žiniasklaida“, – sakė B. Beckeris. „Taip pat siekiama diskredituoti ir susilpninti mūsų aljansus ir bendras su Europos Sąjunga ir NATO vertybes“, – pridūrė jis.

Rusija imasi aktualių konfliktų problemų ir jas pasitelkia savo tikslams, naudodamasi valstybės valdomomis organizacijomis tiesiogiai ir netiesiogiai skleisti dezinformaciją. „Daugelis mažų propagandistų pasisakymų per šiuos kanalus dažniausiai yra nereikšmingi ir neturintys reikšmės saugumui, tačiau bendrai paėmus ši dezinformacija gali būti veiksminga“, – sakė B. Beckeris. Užsienio veikėjai gali prisidėti sukuriant „skepticizmo, atmetimo ir nepasitikėjimo atmosferą“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją